Evim güzel evim-Aki Inomata

14:40

Aki Inomata Neden Hermit yengeçler için bir "Shelter" Teslime değil mi?  2010-2013 Video (9min.41sec. / NTSC 16:9) fotoğraf (lanbda akrilik / φ250mm / 6 her biri ile baskı)

Aki Inomata Neden Hermit yengeçler için bir "Shelter" Teslime değil mi?  2010-2013 Video (9min.41sec. / NTSC 16:9) fotoğraf (lanbda akrilik / φ250mm / 6 her biri ile baskı)Aki Inomata Neden Hermit yengeçler için bir "Shelter" Teslime değil mi?  2010-2013 Video (9min.41sec. / NTSC 16:9) fotoğraf (lanbda akrilik / φ250mm / 6 her biri ile baskı)

Aki Inomata Neden Hermit yengeçler için bir "Shelter" Teslime değil mi?  2009 Video (DVD -. 5min.47sec / NTSC 16:9) fotoğraf (akrilik / 220 × 170 × 20mm ile baskı lanbda)

Genellikle plastik ve çevre el ele gitmez, ama sanatçı Aki Inomata "Neden Teslime değil"çalışmasında   küçük hayvan olan hermit yengeçler için bir ortam yaratmak için kullandığı plastik tasarımlar ilgi çekici.
 CT taraması yardımıylaı boş bir kabuğun üç boyutlu bir modelini oluşturmak için, Inomata ilk tabanını oluşturur ve daha sonra bu kabuk sıva üstünde evler yapar.. Bu mimari harikalar Tokyo evi tarzında Paris daireler, popüler konutların stilini taklit eder biçimdedir. 
Bu plastik pavurya habitatları ile, Inomata yeni çevresine münzevi yengecin uyumunu değil, sadece keşfetmek ister, ama biz ne kadar adapte de olabiliriz:)  (Fazlasıyla ilginç). Yeni bir kimlik veya tabiiyetine göç, tehcir, bir kabuk dışında büyüyen, ve 'ev' aramak için yeni bir bulgudur ona göre.
Konutlar tamamen transparan olarak değil sadece bu dizi, uyum irademizin inanılmaz bir sembolik temsili, aynı zamanda pavurya hayatı ve fizyolojisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için eğlenceli bir yoludur. Hiç yengecin vücudunda kendi kabuğu içinde neye benzediğini  merak ettiniz mi?
Sanatçı kabuklarını tasarımı nasıl ortaya çıktığını hem de bu eylemi içeren yengeçlerin videosunu burada bulabilirsiniz.


You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Subscribe